Ulkoasu (Appearance)

P2P wiki - Ohjeet mm. DC++:lle ja UTorrentille
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Useita ulkoasun muokkaamiseen liittyviä asetuksia (kielitiedosto, poissa-viesti...)


Asetukset ulkoasu.gif


Valinnat (Options)

Järjestä kaikki lataukset alkuun (Sort all downloads first)

 • Tämän asetuksen ollessa käytössä DC++ lajittelee lataukset ja lähetykset seuraavaan järjestykseen: käynnissä olevat lataukset, odottavat lataukset,

käynnissä olevat lähetykset, odottavat lähetykset.

 • Tämän asetuksen ollessa pois käytössä DC++ lajittelee lataukset ja lähetykset seuraavaan järjestykseen; käynnissä olevat lataukset, käynnissä olevat lähetykset, odottavat lataukset ja odottavat lähetykset


Suodata potku- ja NMDC-virheviestit (Filter kick and NMDC Debug Messages)

 • Tämän ollessa käytössä muutoin mainchattiin tulevat potku- ja hakuhäirintäviestit näkyvät tilarivissä. Nämä viestit ovat usein hyödyttömiä ja vaikeuttavat mainchatin lukemista.


Pienennä tehtäväpalkin ilmoitusalueelle (Minimize to Tray)

 • DC++ pienennetään pieneksi kuvakkeeksi Windowsin ilmoitusalueelle (kellon viereen). Ohjelma suurennetaan napsauttamalla kuvaketta hiiren vasemmalla painikkeella ja se palaa edelliseen tilaan. Kuvakkeen napsauttaminen oikealla painikkeella tuo esiin pienen valikon.


Näytä aikaleimat chat-ruudussa (Show Timestamps in Chat By Default)

 • Tämä asetus näyttää / poistaa käytöstä aikaleimat uusissa hubi- tai yksityisviesti-ikkunoissa. Saat ne näkyviin myös jo auki olevissa hubeissa käyttämällä chatkomentoa /ts. /ts-komento on voimassa vain seuraavan hubi-ikkunan avaamiskertaan asti. Sen jälkeen aikaleimoissa käytetään taas asetuksissa määritettyä asetusta. Voit mukauttaa aikaleimojen formaattia allaolevasta Aseta aikaleimat (Set Timestamps) -asetuksesta.


Näytä tilarivin viestit mainchatissa (View Status Messages in Main Chat)

 • Näytä eräät tilapalkin viestit myös mainchatissa. It's generally a good idea to leave this enabled.


Näytä saapui/poistui -viestit mainchatissa oletuksena (Show Joins / Parts in Chat By Default)

 • Näytä viesti mainchatissa aina jonkun käyttäjän lähtiessä hubista tai sinne saapuessa. Saat ne näkyviin myös jo auki olevissa hubeissa käyttämällä chatkomentoa /showjoins. /showjoins-komento on voimassa vain seuraavan hubi-ikkunan avaamiskertaan asti. Sen jälkeen käytetään taas asetuksissa määritettyä asetusta. Tämän asetuksin pitäminen käytössä suurissa hubeissa ei ole kovin järkevää.


Näytä saapui/poistui -viestit vain suosikkikäyttäjille (Only Show Joins / Parts for Favorite Users)

 • Ollessa valittuna vain poistuvat ja saapuvat suosikkikäyttäjät näytetään.


Lajittele suosikkikäyttäjät ensin (Sort favorite users first)

 • Tämän asetuksen ollessa valittuna suosikkikäyttäjät lajitellaan hubin käyttäjälistassa ensimmäiseksi.


Käytäjärjestelmäkuvakkeita tiedostoja selattaessa (Use System Icons When Browsing Files)

 • DC++ näyttää hakutuloksissa ja tiedostolistoissa saman tiedostopäätettä vastaavan kuvakkeen kuin resurssienhallinnassa. Tämän asetuksen pitäminen käytöstä saattaa hidastaa hieman tiedostolistojen selaamista tai hakemista.


Käytä tasalevyistä kirjasinta tekstitiedostojen näyttämiseen (Use OEM Monospaced Font for Viewing Text Files)

 • Tiedostojen näyttämiseen DC++:an välilehdessä ("Näytä tekstinä" ("View as Text") -toiminto) käytetään tasalevyistä kirjasinta, joka soveltuu paremmin erityisesti NFO-tiedostoille.


Arvaa käyttäjän maa (Guess User Country)

 • Tämän ollessa valittuna lataajien ja lähettäjien käyttäjien maan lyhenne näytetään siirtonäkymässä. Maat voivat olla vääriä tai ne voivat puuttua, jos käytettävä tietokanta on liian vanha. Tietokannan saa päivitettyä Ohje (Help) -valikon kohdasta "GeoIP-tietokannan päivitys" (GeoIP database update).


Muut säädöt

Oletus Poissa-viesti (Default Away Message)

Tämä on muille käyttäjille lähetettävä oletus poissa-viesti, jos he lähettävät sinulle yksityisviestin poissa-tilan ollessa päällä (lähetetään vain ensimmäisen samalta käyttäjältä tulevan viestin jälkeen). Voit asettaa poissa-tilan päälle kirjoittamalla hubiin tai yksityisviestiin /away (tai /away <viesti>, jossa viesti korvaa oletus poissa-viestin tekstin) ja saat sen palatessasi pois päältä kirjoittamalla /back tai sen tapahtumaan automaattisesti DC++:an pienentämisen yhteydessä Lisäasetukset (Advanced) -sivun Automaattinen poissa-viesti pienennettäessä (Auto-away on Minimize) -asetuksella. Voit käyttää poissa-viestissä asetusten Lokit (Logs) -sivulta löytyviä aikaformaattimuuttujia ja tehdä uuden rivin viestiin painamalla Ctrl + Enter.

(oletus: "I'm away. State your business and I might answer later if you're lucky.")


Aseta aikaleimat (Set Timestamps)

 • Tähän ruutuun voit määrittää mainchattiin ja yksityisviesteihin ilmestyvien aikaleimojen formaatin. Voit katsoa käytettävät muuttujat asetusten Lokit (Logs) -sivun lopusta.

(oletus: %H:%M)


Kielitiedosto (Language File)

 • DC++ 0.705 ja uudemmat

Tässä on lista valittavissa olevista kielistä. Esim. vaihtoehto Oletus (Default) tarkoittaa Windowsissa asetettua maata, En ja En_GB ovat englanti ja fi on suomi.


 • Vanhemmat versiot

Tähän voit määrittää DC++:an käyttämän XML-käännöstiedoston. Kielitiedostojen lataussivulle pääset Ohje-valikon Kielipaketit (Translations) -kohdasta. Voit käyttää myös uudemmalle tai vanhemmalle versiolle tarkoitettua kielitiedostoa, mutta tällöin on mahdollisuus, että osa tekstistä jää englanniksi (etenkin vanhemman version kielitiedostoa käytettäessä). Sivustolla käytetty kielitiedosto on ladattavissa täältä.