Oman .torrent-tiedoston luominen

P2P wiki - Ohjeet mm. DC++:lle ja UTorrentille
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Yksityiselle/julkiselle trackerille lähtetettävän oman .torrent-tiedoston luominen

Avaa uuden torrent-tiedoston luomisen ikkuna menemällä Tiedosto (File) -valikkoon ja valitsemalla Luo uusi torrent... () tai napsauttamalla Luo uusi torrent.png-kuvaketta työkalupalkissa tai painamalla Ctrl+N. Seuraava ikkuna avautuu.


Uusi torrent.png


Lähde (Source)

 • Selaa ja valitse tiedosto tai kansio, jonka haluat jakaa. Huom! Tiedosto ei saa olla toisen ohjelman käytössä, kun siitä tehdään torrent.


Palvelimet

 • Kirjoita tähän tracker muodossa http://osoite:portti/announce (voi alkaa myös https://). Jos trackereita on useita, kirjoita ne omille riveilleen.

Esimerkki: http://www.tracker.com:12041/announce


Kommentti (Comments)

 • Kirjoita tähän halutessasi jokin kommentti. µTorrentissa kommentti näytetään Yleistä (General) -välilehden alaosassa.


Osan koko (Piece Size)

 • Tämä kannattaa jättää oletukseksi.


Muut

 • Valitsemalla Aloita jakaminen (Start seeding) -asetuksen ruutu tiedosto lisätään µTorrentiin automaattisesti. Jos tätä ei valita, joudut lataamaan .torrent-tiedoston ohjelmaan itse. Älä valitse tätä ruutua, jos .torrent lähetetään yksityiselle trackerille.
 • Valitse ruutu Yksityinen torrent (Private torrent), jos tiedosto lähetetään yksityiselle trackerille. Tällöin lataajat eivät pysty lisäämään julkaisulle muita trackereita ja DHT poistetaan käytöstä.


Tiedoston luominen

 • Kun olet valmis, luo .torrent napsauttamalla painiketta Luo ja tallenna nimellä (Create and Save As...). Tämän jälkeen sinun pitää valita kansio ja nimi .torrent-tiedostolle. Tämän jälkeen luodun tiedoston voi lähettää trackerille.


Yksityinen tracker

 • Yksityiselle trackerille lähetetyn tiedoston jakaminen pitää aloittaa lataamalla tiedosto ensin itselleen trackerilta. Aloita tiedoston/tiedostojen lataaminen samaan kansioon, jossa ne sijaitsevat omalla koneellasi. Tällöin jakaminen alkaa sen jälkeen, kun µTorrent on ensin tarkistanut tiedostot.


UTorrentin oman trackerin avulla jaettavan .torrent-tiedoston luominen

µTorrentilla voi jakaa suuria tiedostoja useille henkilöille nopeammin, kuin jos tiedostot lähetettäisiin erikseen kaikille. Ohjelman sisäistä trackeria ei kannata käyttää torrent-sivustolla, vaan se on tarkoitettu lyhytaikaiseen käyttöön.


Ohjelman trackerin asettaminen päälle

Ensin pitää ottaa UTorrentin oma tracker käyttöön, mikä tapahtuu menemällä Ominaisuudet-valikkoon ja napsauttamalla Asetukset tai napsauttamalla Luo uusi torrent.png-kuvaketta tai painamalla Ctrl+P. Seuraava ikkuna avautuu.


Enable tracker.png


Valitse Lisäasetukset -välilehti ja sieltä kohta bt.enable_tracker. Aseta arvoksi Tosi (True).


Avaa uuden torrent-tiedoston luomisen ikkuna menemällä Tiedosto (File) -valikkoon ja valitsemalla Luo uusi torrent... () tai napsauttamalla -kuvaketta työkalupalkissa tai painamalla Ctrl+N. Seuraava ikkuna avautuu.


.torrent-tiedoston luominen

Uusi torrent.png


Lähde (Source)

 • Selaa ja valitse tiedosto tai kansio, jonka haluat jakaa. Huom! Tiedosto ei saa olla toisen ohjelman käytössä, kun siitä tehdään torrent.


Palvelimet

Korvaa oma_portti portilla, jonka olet määrittänyt µTorrentin asetuksiin.


Esimerkki: http://123.123.123.123:12345/announce

Kommentti (Comments)

 • Kirjoita tähän halutessasi jokin kommentti. µTorrentissa kommentti näytetään Yleistä (General) -välilehden alaosassa.


Osan koko (Piece Size)

 • Tämä kannattaa jättää oletukseksi.


Muut

 • Aloita jakaminen (Start seeding) -asetuksen ruudun valitseminen on suositelvaa, koska tällöin tiedosto lisätään µTorrentiin automaattisesti.
 • Kohdan Yksityinen torrent (Private torrent) valitseminen ei ole tarpeellista.


Tiedoston luominen

 • Kun olet valmis, luo .torrent napsauttamalla painiketta Luo ja tallenna nimellä (Create and Save As...). Tämän jälkeen sinun pitää valita kansio ja nimi .torrent-tiedostolle. Tämän jälkeen voit lähettää valmiin .torrent-tiedoston haluamillesi henkilöille.


NAT käytössä

Jos käytät NAT:ia, omassa µTorrentissa kannattaa vaihtaa juuri luodun tiedoston trackerin osoitetta, koska NAT:in ollessa käytössä et pysty yhdistämään ulkoiseen IP-osoitteeseesi. Osoitteen voi jättää myös muuttamatta, jolloin siirto todennäköisesti alkaa DHT:n avulla, mutta tämä kestää kauemmin kuin trackerin kautta. Muuta tracker seuraavasti

Valitse luettelosta haluttu torrent, napsauta sitä hiiren oikealla painikkeella ja valitse Ominaisuudet (Properties). Muuta tämän jälkeen aukeavaan Seurantapalvelimet-kenttään ulkoisen IP:si tilalle sana localhost.

Esimerkki: http://localhost:12345/announce

Sulje napsauttamalla OK. Päivitä tracker napsauttamalla samaa torrentia hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Päivitä seurantapalvelin (Update tracker).